Lámání sezón

16.06.2014 20:00

Letošní sezóna, sezóna 2013/2014, pomalu končí. Ale již dnes lze konstatovat, že byla pro Divadlo SoLiTEAter v mnohém přelomová, inspirující a snad i dobrým příslibem do budoucna.

Po roce od své premiéry začala naše inscenace POCHYBY sklízet herecké i inscenační ceny, včetně té nejvyšší - v srpnu ji předvedeme náročnému publiku na festivalu Jiráskův Hronov, kam byla nominována jako jedna z pěti nejlepších inscenací amatérského činoherního divadla letošního roku.

V lednu jsme uvedli premiéru nové hry - LÉČITEL, která si za svoji krátkou dobu uvádění již vydobyla hereckou cenu pro Jiřího Dědourka v roli Teddyho.

Novou sezónu 2014/15 otevřeme v Divadle Kampa 29. 9. 2014, kdy od 19:30 uvedeme (na četná přání) mimořádnou reprízu naší inscenace SVOU VLASTNÍ ŽENOU, která bude poté ještě jednou uvedena 13. 11. 2014 na komorní scéně Kulturního střediska „U Koruny“ v pražském Radotíně.

Následovat pak budou v Divadle Kampa reprízy inscenace LÉČITEL (13. 10. 2014 od 19:30), se kterou se v průběhu sezóny budete moci ještě několikrát setkat, a inscenace POCHYBY (20. 10. 2014 od 19:30), což bude zároveň i její pražská derniéra. S Andreou Jeřábkovou se však v nadcházející sezóně neloučíme, naopak - vrátí se v ženském monodramatu, které společně s ní připravujeme.

A aby toho nebylo málo, v listopadu 2014 se v Divadle Kampa očekává premiéra nové inscenace na motivy díla Normana Hollanda (v překladu Libora Ulovce) DOSTAVÍ SE OSCAR WILDE. Hra nás zavede do Paříže 1899, kde za spolupráce svého mladého přítele lorda Evelyna a londýnské herečky Penelope Dyallové pořádá stárnoucí Oscar Wilde přednášku o svém životě: "Dámy a pánové, předstupuji před vás dnes jako špatný příklad; pokud však i přesto pro mne naleznete nějaké pochopení, pak čas, který zde spolu strávíme, nebude strávený marně..." A my věříme, že to nebude marně strávený čas ani pro vás.

Těší nás, že Vás naše představení těší, a tak se těšíme s Vámi na shledanou i v nové sezóně!

—————

Zpět