Nové inscenace

20.04.2012 10:00
Vážení a milí diváci, přátelé a příznivci, konečně můžeme ohlásit přípravu a premiéry našich nových inscenací, protože již máme zajištěna veškerá inscenační práva.

 

Na konec září je naplánovano uvedení divadelní hry Pochyby amerického autora Johna Patricka Shanleyho, který za ni v roce 2005 obdržel Pulizerovu cenu a jejíž Broadwayské uvedení bylo oceněno americkou divadelní cenou Tony. Příběh nás zavede do církevní školy v Bronxu, kde se charismatický kněz pokusí uvolnit pravidla nekompromisně nastavená místní ředitelkou. Čeká ho nelítostný střet, v němž nejde o důkazy. V roli sestry Aloysius, ředitelky školy, se představí Andrea Jeřábková z Motýlí divadelní společnosti, v rolích otce Flyna a mladé sestry James uvidíte Libora Ulovce a Lucii Koderovou. Podrobnosti o inscenaci naleznete zde.

 

Zajímavou hereckou příležitost dostanou tři účinkující v divadelní hře Briana Friela Léčitel. Na půdorysu čtyř monologů, zajímavě propojených dramaturgem a režisérem inscenace Jaroslavem Kodešem,  řeší autor otázku, jak moc je člověk závislý na případném nezdaru, pokud je jeho talent prokletím i požehnáním. Fascinující hra o ztrátě jistot, naději, nedorozumění a léčivé síle bude uvedena na přelomu října a listopadu v české premiéře. V titulní roli Franka Hardyho uvidíte Libora Ulovce, jeho ženu Grace ztvární Veronika Valešová z Rádobydivadla Klapý a postavy manažera Teddyho se ujme Jiří Dědourek ze souboru Scéna Libochovice. Další podrobnosti o inscenaci naleznete zde.

 

Datum, místo a čas uvedení našich inscenací bude včas oznámeno na těchto stránkách, prostřednictvím našeho facebookového profilu i hromadným infomailem.

 

Tešíme se na Vaši návštěvu!

—————

Zpět