SoLiTEAter 2011

17.05.2011 21:30

Po delší době váhání, přešlapování na místě a opakovaných změnách plánů snad již náš soubor nabral nový vítr do plachet. V únoru jsme uložili k dočasnému ledu přípravu komedie britského autora Davida Tristrama 'Tajné životy Henryho & Alice', abychom v dubnu začali lehkým tempem se zkoušením komediálně laděného skorothrilleru od stejného autora 'Hypnóza'. V hlavní roli omšelého hypnotizéra Gorda se představí šaramantní Jakub Vyplel, kterému budou sekundovat Libor Ulovec jako policista Alan Briggs a zejména Jana Hradecká v roli Alanovy ženy Helen. V přípravě nám vydatně pomáhá naše nová nehrající posila Pavlína Hessová-Beitlová.     

 

Během léta se Libor také pustí do netradiční spolupráce napříč soubory. Nejdříve to bude inscenace slavného dramatu Harolda Pintera 'Správce', ve spolupráci s Honzou Milotou z DS Klas Klášterec nad Ohří a Tomášem Vottem z DS Slánská scéna ze Slaného a na podzim k tomu přibude pod taktovou Jardy Kodeše příprava inscenace představení podle podvadlení hry Briana Friela 'Léčitel', tentokrát společně s Veronikou Valešovou z Rádobydivadla Klapý a Jirkou Dědourkem z DS Scéna Libochovice.

 

 

Navíc se v říjnu t.r. vrátí na česká jevistě Charlotte von Mahsdorf z inscenace monodramatu Douga Wrighta 'Svou vlastní ženou', a to ve dvou mimořádných představeních  uvedených v Rakovníku a Praze. O podrobnostech budeme včas informovat.

 

—————

Zpět