Změna plánů

01.10.2010 20:00

Vzhledem k tomu, že se nám nakonec nepodařilo sehnat inscenační práva k divadelní féerii nositele Pulitzerovy ceny Donalda Marguliese "Ztroskotal jsem! SPEKTÁKL" o neuvěřitelných životních osudech britského dobrodruha Louise de Rougemont, museli jsme přípravu na její realizaci zastavit, ačkoliv překlad Libora Ulovce byl již hotový a práce na inscenačním záměru se již plně rozběhly. Škoda, snad se k této látce ještě vrátíme. Nyní jsme tedy opět ve fázi rozhlížení a hledání vhodného kusu pro naši produkci.

Naopak, zkoušení bulvární komedie "Tajné životy Henryho & Alice" britského dramatika Davida Tristrama je již v plném proudu. Zatím pracujeme pouze s textem (opět v Liborově překladu), brzy však přejdeme do fáze inscenační. Jediné, co nám kalí radost, je fakt, že z důvodu pracovního a rodinného vytížení hlavních, a jediných, představitelů - Majky Lukešové v roli Alice a Libora Ulovce v roli Henryho, jsme museli posunout plánovanou premiéru z letošního podzimu na konec února 2011. Doufejme tedy, že tato prodleva a 'čas navíc' přispěje ke kvalitní přípravě této lehkonohé látky.

Souběžně s výše uvedenými aktivitami se Divadlo SoliTEAter snaží iniciovat i divadelní počiny napříč českými amatérskými divadelními soubory. Podrobnosti o těchto  plánech snad již brzy zveřejníme. 

Veškeré informace o našem divadle včas dozvíte jak prostřednictvím emailu, k jehož odběru se můžete přihlásit zde, nebo je můžete kdykoliv nalézt na těchto našich webových stránkách, případně na komunitní síti síti Facebook.

Přejeme vám krásný podzim a zachovejte nám, prosím, vaši diváckou přízeň. Děkujeme.

—————

Zpět